Donald Trump anunță înfrângerea Statului Islamic în Siria. Președintele SUA ia în calcul, de asemenea, retragerea militarilor americani aflați în această țară.

(Actualizare): Preşedintele Statelor Unite Donald Trump a ordonat retragerea trupelor americane staţionate în Siria, apreciind că şi-a atins obiectivul - de a ”învinge” gruparea Statul Islamic în această ţară.

Articolul continua dupa recomandari

”Este o retragere totală”, care va avea loc ”cât mai rapid posibil”, a declarat miercuri, un oficial american sub protecţia anonimatului.

Aproximativ 2.000 de militari americani sunt desfăşuraţi în prezent în nordul Siriei - în principal forţe speciale prezente cu scopul de a lupta împotriva SI şi de a antrena forţe locale în zone recucerite de la jihadişti.

Anunțul victoriei împotriva Statului Islamic a fost făcut de Donald Trump pe Twitter.

De asemenea, în mesajul său, el a dat de înțeles că prezența americană nu mai e necesară în Siria.

”Am învins gruparea Statul Islamic în Siria, singurul meu motiv de a fi acolo în timpul preşedinţiei Trump", a scris liderul de la Casa Albă.

Conform AFP, Statele Unite pregătesc retragerea militarilor din Siria, în urma unei decizii luate de Donald Trump, după o discuție cu Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Deocamdată, Pentagonul nu a făcut niciun comentariu. Aproximativ 2000 de soldați americani sunt în Siria, în sprijinul Forțelor Democratice Siriene, o coaliție arabo-kurdă care luptă contra Statului Islamic.

Sursa: News.ro