Donald Trump a comandat hamburgeri şi pizza la Casa Albă, cu ocazia unui dineu oferit unor sportivi. Mâncare fast food, servită pe farfurii de argint, a fost aleasă de liderul american din cauza blocajului bugetar, în urma căruia funcţionarii administraţiei prezidenţiale nu lucrează. Preşedintele SUA a plătit singur întreaga comandă.

Donald Trump i-a primit pe jucătorii echipei de fotbal Clemson Tigers cu pizza şi hamburgheri la dineul de la Casa Albă, scoţând astfel în faţă constrângerile "shutdown"-ului.

Articolul continua dupa recomandari

”Am comandat nişte fast-food american şi eu am plătit. (...) E din cauza blocajului, cum ştiţi... Mulţi hamburgheri, pizza, cred că vor prefera asta faţă de tot ceea ce le-am fi putut oferi” a declarat preşedintele american, la sosirea la Casa Albă, după ce a petrecut o zi în New Orleans.

Întrebat care este fast-foodul său preferat, magnatul în domeniul imobiliar s-a eschivat. ”Dacă este american, îmi place. Totul este american”.

”McDonald's sau Wendy's?”, a insistat un jurnalist.

”Îmi plac toate. Numai lucruri bune, super-hrană americană”, i-a răspuns Donald Trump.

Discuţiile cu privire la buget între preşedintele american, care reclamă 5,7 miliarde de dolari în vederea finanţării unui zid la frontiera cu Mexicul, şi adversarii săi democraţi, care i se opun, sunt în impas.

Acest blocaj a provocat "shutdown"-ul, care a obligat numeroşi funcţionari federali - inclusiv unii care lucrează la Casa Albă - să rămână acasă, în contextul în care statul nu mai este în măsură să-i plătească.

Blocajul financiar, care durează de 24 de zile, este cel mai lung din istoria americană.