Republicanul Donald Trump s-a dezlănţuit în cursa sa pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite, omul de afaceri proferând injurii la adresa adversarilor săi, şi nu numai.

Astfel, după ce a fost atacat de propriul partid pentru criticile aduse familiei unui soldat american musulman care a murit pe frontul irakian, Donald Trump a acuzat-o luni seară pe contracandidata sa Hillary Clinton că ar fi diavolul în persoană.

Articolul continua dupa recomandari

De asemenea, Trump l-a criticat dur şi pe senatorul socialist Bernie Sanders, pe care l-a acuzat că a făcut un pact cu diavolul atunci când a renunţat la cursa prezidenţială în favoarea contracandidatei sale.

”El a făcut un pact cu diavolul. Ea este diavolul”, a susţinut prezidenţiabilul republican.

Între timp, miliardarul este atacat atât de democraţi, cât şi de republicani, pentru comentariile făcute în legătură cu părinţii soldatului musulman american Humayun Khan, care a murit în războiul irakian.

Respectatul senator republican John McCain a susţinut că Trump nu are niciun drept de a-i defăima ”pe cei mai buni dintre noi”, făcând referire la soldatul Humayun Khan, care şi-a pierdut viaţa în războiul irakian din 2004, la vârsta de 27 de ani. De asemenea, McCain, un veteran al războiului vietnamez, a fost chiar el în trecut ţinta criticilor lui Donald Trump, care a susţinut că un eroul de război nu este un soldat american capturat în luptă. În schimb, McCain a fost prizonier de război al soldaţilor comunişti vietnamezi timp de şase ani, fiind torturat de repetate ori în acea perioadă.

Părinţii soldatului american musulman, Khizr şi Ghazala Khan, l-au acuzat pe candidatul republican că a lansat un atac vicios.

Trump a cauzat controverse atunci când a susţinut că Ghazala Khan nu a putut să vorbească în cadrul Convenţiei Democrate pentru că ar fi o femeie musulmană asuprită de soţul ei.