Doi tineri români sunt acuzaţi de torturarea şi uciderea unui pederast sexagenar din Valencia. Ei au fost arestaţi la mai bine de un an după crimă şi au refuzat să depună mărturie. Un al treilea român a fost şi el reţinut şi a făcut declaraţii care-i incriminează pe primii doi.

În decembrie 2016 un medic pensionar din Valencia, cunoscut cu antecedente penale legate de pornografia infantilă şi vânzarea de droguri, a fost găsit mort în propria casă, cu o pungă de plastic pe cap. Prezenta multiple lovituri în zona capului şi medicii legişti au stabilit că fusese torturat înainte să fie ucis.

Articolul continua dupa recomandari

Era cunoscut pentru faptul că invita tineri la el acasă, le oferea droguri în schimbul unor partide de sex, aşa că cercul suspecţilor a fost destul de clar pentru anchetatori. Abia după mai bine de un an însă au fost arestaţi doi suspecţi, ambii români, unul în vârstă de 20 de ani, celălalt de 23. 

Unul a fost extrădat din România, celălalt din Marea Britanie, fiind închişi la Madrid. Cei doi au refuzat să depună mărturie în faţa unui judecător. Un al treilea român, 21 de ani, a fost şi el arestat, dar a negat implicarea în asasinat. A recunoscut că a fost în casa medicului ucis în noaptea crimei, când după o partidă de sex şi consum de droguri acestuia i s-au cerut bani. 

Cum a refuzat să îi plătească pe cei trei tineri români, doi dintre ei l-au lovit peste faţă, în cap, apoi l-au asfixiat. Au furat toţi banii şi toate drogurile din casă, cardurile spaniolului, de pe care au scos şi bani, apoi au dispărut din ţară. Acum riscă o pedeapsă de peste 20 de ani de închisoare.