Doi şoferi români de camion au fost jefuiţi în Germania. Poliţia cere ajutorul pentru prinderea tâlharilor, care sunt căutaţi de 6 zile pe toate autostrăzile nemţeşti.

TIR-ul românesc a fost oprit marţea trecută pe autostrada dintre Numbrecht şi Gaderoth, în estul Germaniei, în apropiere de Koln, de o maşină Volvo S40 argintie, înmatriculată în Franţa. În autoturism erau două persoane şi pasagerul din dreapta a coborât şi s-a legitimat.

Articolul continua dupa recomandari

Vorbind în engleză, a pretins că e poliţist într-o structură internaţională de combatere a traficului de droguri şi a cerut actele şoferului şi ale colegului său. Şoferul a scos o borsetă, a deschis-o şi a pus-o pe genunchi, câutând în ea actele. 

În acel moment, tâlharul a smuls geanta, a rupt-o la fugă şi a urcat în Volvo, maşina demarând în viteză. Astfel, cei doi români din camion au rămas fără o sumă de bani, carduri, acte personale şi actele maşinii şi ale mărfii pe care le transportau.

Poliţia germană face apel la toţi şoferii să verifice identitatea celor care se dau drept poliţişti, şi de asemenea să semnaleze prezenţa acestora pe autostrăzi sau în parcări.