Doi români au furat 20 de kg de aur din casa unei bătrâne din Austria. Un avocat din Viena a fost arestat, fiind implicat în furt. Românii au dispărut însă cu prada.

Un fost avocat austriac în vârstă de 42 de ani le-a vândut românilor pontul, aşteptându-se să împartă cu aceştia aurul furat. Numai că cei doi hoţi sunt de negăsit din septembrie anul trecut, de când au dat spargerea. Între timp, în februarie 2018, avocatul a fost arestat şi la începutul acestei săptămâni a pledat vinovat în faţa unui judecător austriac.

Articolul continua dupa recomandari

Povestea e însă năucitoare. Avocatul s-a împrietenit la operă, fiind pasionat, cu o bătrână austriacă în vârstă de 78 de ani. Mergeau des împreună la spectacole, chiar şi în străinătate. Bătrâna i-a dezvluit acestuia că toate economiile ei sunt în 20 de lingouri de aur de câte un kg, în valoare de 700.000 de euro, pe care le ţine în casă.

Avocatul a luat atunci legătura cu un infractor român pe care îl cunoscuse la tribunal, unde îl apărase, şi cu care se împrietenise. A pus la cale jaful împreună cu acesta. Într-o seară de spetembrie a anului trecut a invita-to pe bătrână la operă, apoi în oraş la masă. Când femeia s-a întors acasă, a găsit uşa spartă şi totul răvăşit. 

Doi hoţi, ambii români, vandalizaseră tot. Femeia l-a sunat pe prietenul ei avocat şi i-a spus ce s-a întâmplat. I-a mai adăugat că din fericire hoţii nu găsiseră aurul. Fără să bănuiască ceva, bătrâna i-a dezvăluit că lingourile erau ascunse într-o nişă secretă, de aceea nu fuseseră găsite de infractorii români.

Avocatul i-a sunat pe aceştia şi le-a spus unde e ascunsă prada. Românii au dat o nouă spargere după câteva zile. Au furat lingoruile şi s-au făcut nevăzuţi.

Avocatul şi-a recunoscut vina la tribunal, iar apărătorul lui, Werner Tomanek, a declarat că şi-a asumat şi plata prejudiciului, urmând să vândă cele două apartamente pe care le deţine în Viena.