Doi frați adolescenți se numără printre victimele atentatelor din Sri Lanka. Amelie și Daniel Lindsey au murit sub privirile tatălui. Inițial, britanicii au supraviețuit unei prime explozii, dar au fost uciși de o a doua bombă.

Amelie Lindsey, de 15 ani, și fratele ei Daniel, de 19 ani, luau micul dejun în restaurantul hotelului Shangri La din Colombo, în dimineața atentatelor, ultima lor zi de vacanță în Sri Lanka. Erau împreună cu tatăl lor Matthew, un britanic de 62 de ani.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit Daily Mail, cei trei au supraviețuit primei bombe, detonate în localul Table One. Când au încercat să fugă, o a doua bombă a fost detonată pe holurile hotelului.

Tatăl a scăpat doar cu o rană de la o schijă, dar copiii săi au fost grav răniți. The Mirror spune că Matthew Lindsey a fost pus atunci într-o situație extrem de dificilă: pe care dintre cei doi copii să-l salveze mai întâi. Bărbatul a crezut că Daniel e în stare mai gravă. Așa că l-a luat în brațe și a plecat să caute ajutor, cu gând să revină apoi la fiica de 15 ani.

Amelie Lindsey într-o fotografie pe FacebookVezi 2 imagini în Galerie

Daniel însă a murit, în ciuda eforturilor tatălui. Britanicul s-a întors să își ia și fiica, dar a descoperit cu groază că și adolescenta murise.

Tot la Shangri La, un tată britanic și-a pierdut întreaga familie, soția și cei doi copii. O altă britanică, o tânără care postase o poză cu familia, înainte de atentat, a pierit, de asemenea, în explozie.

Seria de atacuri teroriste din Sri Lanka a provocat peste 300 de morți și 500 de răniți. Autoritățile spun că atentatele au fost puse la cale de o celulă islamistă care avea legături cu terorismul internațional.