O tânără doctoriță și-a pierdut dreptul de a profesa ca medic pentru că a pozat în bikini. Incidentul s-a produs în Myanmar, o țară cu viziuni conservatoare. Doctorița, de altfel, a fost criticată pentru că nu se îmbracă în haine tradiționale.

Nang Mwe San a lucrat timp de câțiva ani ca medic, în Myanmar. În ultima perioadă însă, tânăra de 29 de ani a început să lucreze și ca model.

Articolul continua dupa recomandari

Fotografiile pe care ea le-a postat pe contul său de Instagram, mai ales cele în bikini, nu au fost însă bine primite în comunitatea medicilor din Myanmar, o țară conservatoare.

Doctorița într-o poză în costum de baieVezi 3 imagini în Galerie

De altfel, cazul său a ajuns în fața Colegiului Medicilor, care a acuzat-o de probleme de comportament, care nu sunt conforme cu meseria pe care o practică. În plus, cei din Colegiu i-au spus că ar trebui, ca medic, să poarte haine tradiționale, spune The Mirror. Decizia a fost astfel de retragere a dreptului de a mai profesa medicina.

”Societatea nu are proprietate asupra corpurilor femeilor. Asupra corpului meu. Sunt drepturile mele”, a fost răspunsul tinerei.

La rândul ei, tânăra a răspuns că nu va renunța la cariera de model. Va face însă contestație, în speranța că va întoarce verdictul Colegiului Medicilor și va obține măcar o suspendare a dreptului de a profesa medicina, în speranța că va putea lucra din nou ca medic, când se va retrage din modelling.