Producătorii le prezintă, deja, jurnaliştilor, noile modele. În opinia specialiştilor, salonul va fi marcat de două tendinţe: extinderea maşinilor electrice şi apariţia unor vehicule de teren tot mai puternice şi mai luxoase.

De la un an la altul, vehiculele electrice ocupă un loc tot mai important la Salonul de la Detroit şi la toate celelalte manifestări de acest nivel. Se estimează că, în următorii ani, producătorii vor investi 300 de miliarde de dolari în proiecte din această categorie. Aproape o treime din sumă va fi angajată de Volkswagen, care doreşte să facă uitat scandalul testelor de poluare falsificate. Dar multe alte mărci europene, americane şi japoneze expun la Detroit noi modele electrice.

Articolul continua dupa recomandari

Karl Brauer: Cred că multă lume consideră că vehiculele electrice sunt soluţia pe termen lung pentru numeroase provocări, de la producţia de petrol şi preţul benzinei la preocuparea pentru mediu şi poluare.

O altă tendinţă, aparent opusă, este dezvoltarea vehiculelor din categoriile "SUV" şi "Crossover" care pot circula atât în oraş cât şi pe drumuri mai proaste. În Statele Unite, cererea pentru aceste vehicule creşte rapid.

Patrick George: Dacă pot, americanii îşi vor lua mereu vehicule mai mari. Aşa că maşinile crossover şi SUV, ca şi camionetele, sunt regine, acum.

Chiar şi brandul Cadillac, celebru pentru maşinile sale de lux, prezintă la salonul din Detroit un nou SUV, e drept, la fel de somptuos ca toate celelalte produse ale sale.

Prezentarea a coincis în mod ironic cu anunţul că grupul General Motors, din care face parte Cadillac, va închide cinci uzine din America de Nord. 15.000 locuri de muncă vor fi astfel desfiinţate. Conducerea grupului spune că este vorba de un "proces dificil de transformare".