Santorini este o insulă grecească superbă, de care, iremediabil, de îndrăgosteşti. Insula este un petic de rai, cu ape de safir, case de un alb imaculat, pe care se reflectă razele soarelui, dându-le culori pastelate, orizonturi albastre în care te pierzi cu privirea, plaje de nisip negru care atrag toată căldura verii şi apusuri romantice.

Insula Santorini este una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă nu doar din Europa, ci din întreaga lume. Renumită pentru plaje frumoase, peisaje spectaculoase, oraşe antice, unele dintre cele mai bune vinuri din lume şi un vulcan active, insula se află în top cinci cele mai frumoase staţiuni de vacanţă din Grecia.

Articolul continua dupa recomandari

În formă de semilună, Santorini (sau Thira) reprezintă bijuteria preţioasă a Mării Egee. Cu stânci multicolore care se înalţă chiar şi la 300 m, vederi la indigoul Mării Egee, Insula Santorini arată că o lespede de tort stratificat. Când soarele apune, reflecţia mării în clădiri şi strălucirea portocalie sau roşiatică a soarelui în stânci pot fi cu adevărat spectaculoase.

Santorini, “hot-spot-ul” îndrăgostiţilor

Santorini este considerat a fi cel mai căutat loc pentru o evadare romantică în Grecia, deoarece nu sunt multe locuri în lume unde te poţi bucura de ape limpezi în timp ce stai cocoţat pe marginea unui vulcan masiv, în mijlocul mării.

O excursie la Santorini cu persoana iubită este un vis pentru toţi îndrăgostiţii care au văzut cel puţin o fotografie cu “perla Mării Egee”. Iar un sărut la apus de soare este o experienţă romantică încântătoare.