În timp ce litoralul românesc străluceşte doar câteva luni, şi atunci cu oarecare probleme, sunt oraşe în lume care atrag tot anul vizitatorii ca un magnet. De această dată, Rusia ne dă o lecţie de turism. Mai precis, Sankt Petersburg, un oraş cu 5 milioane de locuitori, în care veniturile înregistrate din turism reprezinta 10 la sută din bugetul local. 9 milioane de turişti din întreaga lume, chiar şi români, ajung anual aici.

Sankt Petersburg. Un colţ din uriaşa Rusie care impresionează prin aerul aristrocrat şi arhitectura impresionantă. Un loc în care urmele istoriei sunt păstrate impecabil şi care transformă fosta capitală a imperiului rus într-un oraş muzeu.

Articolul continua dupa recomandari

Supranumit "fereastra către Europa", oraşul este vizitat anual de milioane de turişti. Catedralele, muzeele şi palatele ascunt poveşti captivante.

Andrei Vîlcovan, director agenţie de turism: Tot centrul oraşului este inclus în patrimoniul UNESCO. Este un oraş port foarte frumos, foarte interesant, un oraş cu o istorie bogată şi o moştenire culturală şi religioasă ce merită desigur vizitată.

Destinaţia este accesibilă românilor.

Iulia Bârsan, reprezentantul unei companii aeriene: Din România zburăm din Cluj, Constanţa şi Bucureşti.

Un bilet de avion dus-întors pleacă de la 170 de euro.

Andrei Vîlcovan, directorul unei agenţii de turism: Oferta de cazare este foarte generoasă, pentru orice buget. Serviciile la sol pot începe de la 450 de euro.

Svetlana Velmiakina, managerul unui hotel: Noi încerăm să le oferim oaspeţilor noştri ocazia unică de a fi cazaţi într-o clădire istorică, dar bineînţeles şi toate serviciile unui hotel frumos.

Pe lângă arhitectură şi istorie, ospitalitatea şi optimismul localnicilor fac şi ele parte din farmecul oraşului.