Panos Kammenos, ministrul Apărării din cabinetul Tsipras, a anunțat că va demisiona, alături de alți șase miniștri, în semn de protest față de acordul privitor la numele Macedoniei. Premierul grec urmează să ceară un vot de încredere în Parlament.

“Am luat decizia şi l-am imformat pe preşedintele parlamentului că vom începe imediat procesul prevăzut de constituţie pentru reînnoirea încrederii în guvernul meu”, a declarat Alexis Tsipras.

Articolul continua dupa recomandari

Votul de încredere va avea loc probabil săptămâna viitoare. Kammenos a anunţat că nu îl va susţine pe Tsipras la acest vot.

Vineri, parlamentul din Macedonia a aprobat un amendament la constituţie prin care se redenumeşte ţara ca fiind Republica Macedoniei de Nord, aşa cum a fost hotărât alături de Grecia pentru a încheia o dispută de 27 de ani.

Grecia şi Macedonia au ajuns la un acord privind numele în iunie, însă Macedonia va începe să folosească noua denumire după ce acest lucru va fi aprobat şi de parlamentul de la Atena.

Grecia a blocat aspiraţiile Macedoniei de adera la UE şi NATO din cauza numelui ţării, despre care susţine că sugerează cereri teritoriale privind o provincie din Grecia cu aceeaşi denumire.