Stephen Hawking a acordat un interviu, în care a vorbit despre schimbările climatice și încălzirea globală și a criticat decizia administrației Trump de a retrage Statele Unite din Acordul climatic de la Paris.

“Ne apropiem de punctul în care procesul de încălzire globală devine ireversibil. Decizia lui Trump poate să împingă Pământul dincolo de acest punct şi să devină ca planeta Venus, cu temperaturi de 250 de grade şi ploi cu acid sulfuric. Schimbările climatice reprezintă unul dintre marile pericole pe care le înfruntăm, dar un pericol pe care îl putem preveni, dacă acționăm acum. Prin negarea dovezilor ce privesc schimbările climatice și retragerea din Acordul Climatic de la Paris, Donald Trump va cauza daune frumoasei noastre planete, punând în pericol mediul înconjurător, pentru noi și pentru copiii noștri”, a declarat Hawking pentru BBC.

Articolul continua dupa recomandari

Stephen Hawking le-a mai spus jurnaliștilor englezi că este pesimist în privința rezolvării
conflictelor umane și este de părere că în oamenii vor fi nevoiți să părăsească planeta pentru a supraviețui. “Mă tem că evoluția a încorporat lăcomie și agresivitate în genomul uman. Nu este niciun semn că conflictele vor scădea și că evoluția tehnologiei militare și a armelor de distrugere umană se îndreaptă spre dezastru. Cea mai bună speranță pentru supraviețuirea rasei umane ar putea fi formarea de colonii independente în spațiu”, a mai spus Stephen Hawking.