Premierul David Cameron se va întâlni cu liderii europeni în cadrul primei zile a summitului UE, după ce britanicii au votat în favoarea ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar. Acesta va fi primul summit la care reprezentanţii britanici nu vor participa la discuţii. Cameron are responsabilitatea de a-i informa pe omologii europeni cu privire la rezultatele referendumului înainte de a se întoarce la Londra.

Între timp, Angela Merkel, Matteo Renzi şi Francois Hollande au confirmat că nu vor exista discuţii formale sau informale cu privire la ieşirea Marii Britanii din UE, înainte ca prim-ministrul britanic să declanşeze articolul 50 din Tratatul de la Lisabona.

Articolul continua dupa recomandari

David Cameron va participa la o cină de lucru cu liderii europeni, după o întâlnire cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Însă, premierul britanic demisionar nu va participa la discuţiile liderilor celor 27 de state membre, cu privire la gestionarea crizei generate de ieşirea Marii Britanii din UE.

Acesta va fi primul summit european din ultimii 46 de ani fără reprezentanţii din Marea Britanie.

sursa: news.ro