Cel puțin 4 persoane au murit în cutremurul violent produs vineri în Turcia. Distrugerile sunt mari în urma seismului de 6,5 pe scara Richter. Mai multe înregistrări video amator arată blocuri prăbușite.

Primul bilanț al cutremurului de vineri seară a fost anunțat de Ministrul de Interne al Turciei, Suleyman Soylu. Într-o declarație de presă, el a anunțat că cel puțin patru persoane și-au pierdut viața în urma seismului produs în apropiere de Sivrice, localitate din estul țării.

Articolul continua dupa recomandari

”Să sperăm că pierderile de vieți omenești nu vor fi ridicate. Până acum, sunt doi morți în Elazig și 2 în Malatya”, a declarat ministrul.

Conform CNN Turk, Suleyman Soylu a mai spus că cel puțin două persoane au fost rănite. Distrugerile sunt importante în urma seismului. Conform ministrului, 4-5 clădiri au fost devastate în Sivrice, iar 10 în orașul Elazig. Imaginile amator filmate de localnici, de asemenea, confirmă distrugeri importante în zonele afectate.

Cutremurul s-a produs la ora 19.55. Inițial, seismologii turci au înregistrat o magnitudine de 6,8, dar ulterior au revenit și au coborît la 6,5 pe Scara Richter. Cutremurul a fost urmat de cel puțin 5 replici.