Ce știm până acum despre cutremurul din Turcia:

- magnitudine 6,8, iar epicentrul la 10 kilometri adâncime

- cel puțin 15 morți și sute de răniți

- peste 30 de replici

- numeroase clădiri distruse în mai multe orașe

Articolul continua dupa recomandari

Ora 23:55: Dintre cei 15 morți confirmați până la această oră, 8 s-au înregistrat în Elazig, 6 în Malatya și unul în Dyabakir (o femeie care a făcut infarct). De asemenea, 225 de oameni au fost răniți în Elazig și alți 45 în Malatya. Bilanțul însă e așteptat să crească, pentru că operațiunile de căutare și salvare sunt în plină desfășurare.

Ora 23.30: Gheorghe Mărmureanu spune că seismul din Turcia nu va avea efect asupra României.

”Niciodată cutremurele care sunt pe falia asta nu au influență asupra României. Pentru că România este supusă la un alt sistem tectonic”, a declarat seismologul.

Ora 23:15: Cutremurul din Turcia a fost resimțit în țările vecine Siria, Armenia, dar și în Israel, până la Tel Aviv.

Actualizare ora 23:10: Potrivit ziarului Haberler care citează surse oficiale, 15 oameni au murit în cutremur. În schimb postul turcesc NTV estimează că bilanțul cutremurului a urcat la 14 morți.  Seismul a fost urmat de cel puțin 35 de replici.

Anterior, conform Ministrului de Interne al Turciei, seismul a provocat cel puțin 4 morți, iar alte persoane au fost rănite.

Potrivit seismologilor turci, cutremurul s-a produs la ora 19.55, în apropiere de localitatea Sivrice, din districtul estic Elazig. Ministrul de Interne a transmis că, în Sivrice, 4-5 clădiri s-au prăbușit. Alte clădiri au fost distruse și în localități învecinate.

Imagini dramatice filmate de o localnică arată distrugerile dintr-o zonă lovită de seismul de 6,5.

Despre victime, ministrul turc de interne Suleyman Soylu a spus că sunt cel puțin 4 morți, dintre care 2 în Elazig, iar 2 în Malatya. Bilanțul ar putea crește însă în următoarele ore.

Potrivit CNN Turk, seismul a fost resimțit puternic în alte 4 provincii din Turcia, dar și în Capitala Ankara. Primele imagini prezentate de postul tv turcesc arată oameni care au ieșit pe străzi, din case, după producerea cutremurului.

Oameni afectați de cutremurul din TurciaVezi 2 imagini în Galerie

Agenția turcă IHA a transmis, de asemenea, imagini din zonele unde seismul a fost resimțit violent. Înregistrările video amator arată oameni panicați care părăsesc clădirile și ies pe stradă.

Institutul român de seismologie INFP a estimat că seismul din Turcia a măsurat 6,6 pe Scara Richter.

- Acest articol este în curs de actualizare -