Un cutremur de 7.7 grade pe scara Richter a fost înregistrat în apropiere de Jamaica, iar centrul de avertizare din Pacific a emis o alertă de tsunami. Serviciul meteorologic a anunţat că valuri cu o înălţime de până la un metru ar putea lovi Jamaica, Belize, Cuba, Honduras, Mexic și Insulele Cayman.

Cutremurul a fost simţit şi în insule, locuitorii ieşind speriaţi pe străzi şi înregistrând imagini cu efectele imediate ale cutremurului.

Articolul continua dupa recomandari

Cutremur de magnitudine 7,7 pe scara Richter

Un cutremur puternic, de magnitudine 7,7 grade pe scara Richter a fost înregistrat între Jamaica şi Cuba, în urma căruia a fost emisă şi o alertă de tsunami.

Localnicii au ieşit pe străzi sau au filmat imagini cu telefoanele mobile în timpul producerii cutremurului sau imediat după seism.

Specialiştii seismologi au precizat pentru cnn.com că seismul a avut loc la o adâncime preliminară de 10 kilometri.

Cutremurul a lovit la 125 de kilometri nord-nord-vest de Lucea, în Jamaica. Seismul a fost simţit până în Havana, iar unii oameni din capitala cubaneză au început să evacueze clădirile mai înalte.

Presa de stat din Cuba a raportat că seismul a fost resimțit pe insula Guantanamo, Santiago de Cuba, Holguín, Las Tunas, Cienfuegos, Pinar del Río, Havana și Insula Tineretului.

Nu există rapoarte inițiale despre daune sau victime.