La scurt timp după ce localitatea Amatrice a fost puternic zguduită, miercuri dimineaţă, de un seism cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, mai multe persoane au postat pe reţelele de socializare coşmarul prin care au trecut.

Seismul a fost atât de puternic, încât s-a resimţit şi la Roma.

Articolul continua dupa recomandari

Sarah Conrad, care lucrează pentru YouTube din Londra şi vizitează capitala italiană, a declarat că a fost trezită de cutremur: “Sunt destul de sigură că tocmai am fost trezită de un cutremur în Roma”.

“Am crezut că cineva s-a strecurat în camera mea de hotel şi sărea în pat. Atât de înfricoşător a fost!”

Paul O 'Halloran, al cărui profil de Twitter anunţa că este la Roma, a mărturisit: “Tocmai m-a trezit un cutremur şi obloanele de la fereastră se balansează”.

La rândul sau, T OBY Shaw, din Hampshire, a postat pe Twitter: “Cred că tocmai am experimentat un cutremur la Roma, altfel nu-mi pot da seama ce a putut zgudui camera mea”.

Vezi şi Cutremur Italia: Imagini ŞOCANTE de la faţa locului. Cel puțin șase persoane au murit (FOTO) 

Între timp, primarul din Arquata, Aleandro Petrucci, spune că “toate casele s-au prăbuşit” în Pescara del Tronto.

“Este un dezastru. Noi încercăm să evacuăm satul şi să mutăm localnicii pe un teren de sport. Tocmai am sosit la faţa locului şi-mi vine să plâng. Niciodată nu am văzut o asemenea scenă apocaliptică, cu excepţia cutremurului din L'Aquila, la televizor”.