Un cutremur de 5,1 grade pe Richter a lovit Grecia, la 23 de kilometri de capitala Atena. Seismul a avut loc la o adâncime de doar 12 kilometri şi a fost resimţit în întreaga regiune Attica, unde locuieşte aproape jumătate din populaţia elenă.

Martorii spun că seismul a fost extrem de violent, dar nu foarte lung, aşa că localnicii au avut timp să evacueze clădirile înalte.

Articolul continua dupa recomandari

Imaginile transmise de agenția Reuters arată atât momentul producerii cutremurului de lângă Atena, cât și pagubele. În portul Pireu, o clădire veche, care era abandonată s-a prăbușit. Pe o stradă din regiune au căzut roci pe asfalt. De asemenea, și în Atena, fațadele unor clădiri vechi s-au prăbușit parțial. Două persoane au fost rănite ușor din cauza căderii molozului.

O replică de 3,1 grade pe Richter a fost înregistrată la scurt timp, iar o alta de 4,4 s-a produs la 40 de minute. Pentru locuitorii capitalei Greciei, au fost momente de teamă.

Cutremurul a avut loc în aceeaşi zonă în care a lovit şi seismul din 1999. Atunci, 143 de persoane au murit şi peste 100 de clădiri au fost distruse.