Un nou cutremur de magnitudine 5,9 a afectat joi Insula Lombok, potrivit Institutului american de geofizică USGS, la patru zile după un seism cu magnitudinea 6,9 care s-a soldat cu 164 de morţi, potrivit autorităţilor locale.

Replica a avut loc în nordul insulei, în aceeaşi zonă ca seismul de duminică, însă nu există pericolul unui tsunami, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei indoneziene de gestionarea catastrofelor Sutopo Purwo Nugroho.

Articolul continua dupa recomandari

După cutremurul de duminică, ”au avut loc 355 de replici” de diferite intensităţi, a adăugat Sutopo. Cea de joi a fost cea mai puternică.

Locutori evacuaţi după seismul de duminică şi instalaţi în adăposturi improvizate au alergat pe stradă ţipând, a constatat o jurnalistă AFP la faţa locului.

Motocilete staţionate în stradă au căzut la pământ, iar ziduri ale unor clădiri din apropiere s-au surpat.

”Eram blocaţi în trafic, în timp ce aduceam ajutoare (sinistraţilor), iar brusc am simţit ca şi cum maşina ne-ar fi fost lovită din spate, a fost puternic”, a declarat pentru AFP un martor, Sri Laksmi.

”Persoane aflate în stradă au început să se panicheze şi au ieşit din maşini. Ele au fugit în diverse direcţii în mijlocul circulaţiei”, a adăugat eacest martor.

 

 

Sursă: News.ro