Vremea extremă face ravagii în Europa! Croaţia a fost lovită de o furtună puternică care a distrus mai multe locuinţe. Iar în Italia mai multe râuri au ieşit din matcă, din cauza ploilor torenţiale. Între timp, în Bosnia sute de locuinţe au fost inundate în zona centrală şi de nord.

O furtună puternică a lovit Croaţia în ultimele zile şi a provocat pagube însemnate. Două femei au fost rănite după ce o chiosc de lemn a fost aruncat peste ele. Potopul a provocat - de asemenea - pene de curent în Zagreb. Din cauza vântului puternic. mai multe acoperişuri au fost distruse iar copacii au fost smulşi din rădăcină.

Articolul continua dupa recomandari

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a emis o atenţinonare de cod portocaliu şi roşu de vânt pentru românii care se află sau călătoresc în Croaţia.

Vremea extremă a lovit şi Italia. Într-o filmare postată pe Interner, se vede cum tomberoanele sunt purtate de puhoaiele de apă. Iar în anumite zone, din cauza ploilor torneţiale mai multe râuri au ieşit din matcă. De asemenea, mai multe drumuri au fost închise iar şcolile din zonele afectate au fost închise.

În regiunea Calabria grindina a făcut prăpăd. Străzile din mai multe localităţi au fost acoperite de un strat gros de gheaţă şi a distrus grădinile oamenilor.

În Bosnia, în schimb, sute de locuinţe au fost inundate în urma ploilor torenţiale. Oamenii nu dau vina, însă, pe vremea neprielnică ci pe sistemul de canalizare.

Meteorologii avertizează că vremea extremă va continua până joi.