După ce rutele pentru ajutor umanitar au fost închise de Guvern, bolnavii trec graniţa în Columbia pentru a-şi cumpăra medicamente. Între timp, procurorul general al ţării îl acuză pe preşedintele interimar că a fost finanţat de alte state, fără justificare.

Produse esenţiale precum mâncarea şi medicamentele sunt de negăsit în Venezuela, după ce Guvernul a blocat străzile de la graniţe. Tone de alimente şi de medicamente, trimise de Statele Unite stau în depozitele de la frontiera Columbiei cu Venezuela. Bolnavii se luptă să supravieţuiască în spitale, iar cei care sunt încă în putere trec singuri frontiera pentru a-şi putea procura cele necesare.

Articolul continua dupa recomandari

Preşedintele Venezuelei Nicolas Maduro refuză intrarea ajutorului umanitar în ţară, pe fondul tensiunilor cu autorităţile de la Washington. El acuză Statele Unite că pregătesc o intervenţie militară şi că vor să acapareze rezervele de petrol ale Venezuelei, cele mai mari din lume. Din acest motiv, armata participă la o serie de exerciţii militare de amploare.

Juan Guaido, preşedintele interimar a cărui funcţie a fost recunoscută de aproximativ 50 de ţări, a luat măsuri pentru oferirea ajutorului umanitar şi promite să redeschidă toate rutele blocate.

Autorităţile din Venezuela îl anchetează acum pe liderul Juan Guaido pentru că ar fi primit finanţări nejustificate din străinătate. De asemenea, el este suspectat că "a falsificat elemente din declaraţia sa de venituri".