Cristian Dumitrescu pare să fie omul potrivit, la locul potrivit. După ce, în urmă cu un an, a salvat, dintr-un incendiu, un bătrân cu dizabilităţi, astăzi, românul nostru, taximetrist în Marea Britanie, a salvat un bărbat care voia să se arunce de pe un pod.

S-a întâmplat în această dimineaţă, în Exeter, un oraș în Regatul Unit, reședința comitatului Devon, acolo unde românul nostru lucrează ca taximetrist.

Articolul continua dupa recomandari

Cristian Dumitrescu fusese la un prieten şi mergea spre casă, când a văzut o femeie şi un bărbat pe podul Exe, din Exeter. Curând, românul avea să realizeze că ceva nu este în regulă, aşa că s-a apropiat de acel loc pentru a vedea ce se întâmplă.

Bărbatul a vrut să se arunce de pe podul Exe, în ExeterVezi 2 imagini în Galerie

"Ploua tare şi aveam hanoracul pe cap. Nu mi-a dat seama de la început ce se întâmplă. M-am apropiat şi am văzut că femeia vorbea la telefon şi plângea. Mi-am dat seama că bărbatul vrea să se arunce. L-am agăţat la fix. L-am tras înapoi şi am început să vorbebsc cu el ce mi-a trecut prin cap. M-am chinuit să-l duc până la capătul podului. După care a ajuns şi poliţia", a declarat Cristian Dumitrescu pentru Observator.

Românul a mărturisit că nu a mers azi la serviciu şi că este, încă, în stare de şoc.

"Soţia lui plângea şi îmi mulţumea. Doamne, prin ce stări treci când simţi că ai făcut într-adevăr ceva pentru omul ăla", a mai spus eroul român. 

Cristian Dumitrescu a scos din flăcări un bătrân cu dizabilităţi

Cristian Dumitrescu a devenit erou în Marea Britanie după ce, în urmă cu un an, a salvat dintr-un incendiu un bătrân cu dizabilităţi.

În urmă cu trei luni, curajul românului a fost răsplătit de englezi. Bărbatul a primit o diplomă pentru recunoaşterea faptelor eroice, în cadrul unei ceremonii anuale a pompierilor din localitatea Devon, acolo unde a avut loc incendiul.

Emoţionat, ieşeanul a declarat că este mândru că, prin fapta lui, a făcut cinste României.

Pompierii care au intervenit în aceea zi şi-au arătat recunoştinţa pentru că românul nu a stat pe gânduri când a văzut fumul ieşind din locuinţa bătrânului, care i-a fost client şi despre care ştia că nu se poate deplasa.