Speranţa că ştiinţa va putea în viitor să îi readucă la viaţă pe cei dragi care au plecat dintre noi a dezvoltat o nouă afacere în Rusia. Zeci de oameni au plătit mii de dolari pentru a conserva creiere, mostre ADN sau chiar cadavre integrale. Deşi nu există garanţii că se va ajunge vreodată la reanimare, clienţii sunt mulţumiţi că îşi pot astfel arăta dragostea faţă de apropiaţi.

Într-un astfel de loc sunt conservate în azot lichid, la minus 196 de grade Celsius, organe sau trupuri ale unor oameni trecuţi în nefiinţă.

Articolul continua dupa recomandari

Ivan Stepn, director adjunct "Kriorus" - Într-un astfel de vas pot încăpea între 8 şi 12 oameni, în funcţie de forma trupului. Acest număr variază şi pentru că unii clienţi preferă să conserve doar craniul sau creierul apropiaţilor.

Progresele ştiinţifice fac tot mai mulţi oameni să creadă în minuni. În momentul actual, în depozitul companiei KrioRus se află 71 de creiere sau cadavre umane.

Alexei Voronenko, client - Îmi pun speranţa în ştiinţă. Sper să ajungă la un nivel la care să poată fi produse trupuri artificale, organice, sper să fie create astfel de corpuri în care să fie integrat creierul mamei mele.

Costul unei astfel de proceduri porneşte de la 15.000 de dolari şi poate ajunge la peste 35.000 de dolari în cazul în care se doreşte conservarea integrală a trupului.

Procedura nu se rezumă doar la oameni. Directorul companiei se numără printre cei care au decis să conserve creierul câinelui său atunci când animalul a murit.

Compania recunoaşte că nu poate oferi nici o garanţie că ştiinţa va atinge un nivel care să permită readucerea la viaţă a oamenilor sau a altor vieţuitoare.