Autorul masacrului comis marți într-un centru pentru persoane cu handicap mintal din Japonia, un fost angajat al acestui centru, a fost recent internat într-un spital de psihiatrie, fiind considerat “periculos”.

Criminalul în vârstă de 26 de ani, identificat sub numele de Satoshi Uematsu, a pătruns marți dimineață în acel centru din localitatea Sagamihara, unde a ucis cu arma albă 19 pacienți și a rănit alți 25. Apoi s-a predat poliției, în fața căreia a spus: “Vreau ca persoanele cu handicap să plece de pe această lume”.

Articolul continua dupa recomandari

Citeşte şi Masacru la un cămin pentru persoane cu dizabilităţi din Japonia! Cel puţin 19 oameni au fost ucişi, iar 26 sunt răniţi

Criminalul a încercat înainte de atac să-i transmită unui deputat local o scrisoare în care își manifesta intenția de “a ucide 470 de handicapați, spre binele Japoniei”.

Prin urmare, a fost trimis într-un spital de psihiatrie, unde în urma examinării medicii au decis să-l interneze. Dar pe 2 martie a fost externat, tot medicii apreciind că starea sa se ameliorase și ca nu mai putea fi considerat un pericol.