Nicos Metaxas, cel mai mare criminal în serie din istoria Ciprului, a ajuns luni în faţa magistraţilor, urmând să plătească pentru infracţiunile comise, respectivă răpirea şi uciderea a cinci femei şi două minore, printre care o româncă şi fetiţa acesteia.

Între septembrie 2016 şi august 2018, Metaxas, căpitan în armata cipriotă, a răpit victimele şi le-a ucis în chinuri groaznice. Apoi a aruncat trupurile neînsufleţite într-o mină părăsită sau într-un lac toxic.

Articolul continua dupa recomandari

Criminalul cipriot a ucis cinci femei şi două minore

Conform Cyprus Mail, prima victimă a fost descoperită în aprilie anul acesta de turişti care îşi făceau poze în apropiere de mina respectivă.

Abia ulterior a ieşit la iveală întreaga grozăvie. S-a stabilit că Metaxas agăţa victimele prin intermediul unui site de socializare.

Şi-a îndreptat atenţia către îngrijitoare din Filipine, Nepal şi România. Una dintre victimele căpitanului de armată a fost Livia Bunea, o româncă dată dispărută încă din 2016.

Alături de Livia Bunea a fost ucisă şi fiica acesteia, o fetiţă de numai opt ani. Trupurile celor două au fost îngrămădite într-o valiză aruncată pe fundul lacului toxic.

După câteva luni în care a fost extrem de arogant cu autorităţile, Metaxas a apărut extrem de schimbat luni la primul termen din proces.

Criminalul cipriot ia câte o condamnare la închisoare pe viaţă pentru fiecare crimă comisă

Cipriotul avea vestă antiglonţ, de teamă să nu fie împuşcat de rudele victimelor, a început să plângă în sala de judecată şi a recunoscut că "am comis crime abominabile pentru care îmi prezint condoleanţele rudelor victimelor".

Magistraţii nu au fost înduplecaţi de comportamentul lui şi urmează să-l închidă pe viaţă pe Metaxas. Cel mai probabil căpitanul de armată ar urma să primească câte o condamnare la închisoare pe viaţă pentru fiecare crimă comisă.

Cazul a devenit şi unul dintre cele mai controversate din istoria Ciprului. Şeful poliţiei şi ministrul de Interne au fost demişi, după ce populaţia le-a reproşat modul pasiv în care au tratat problema, permiţând criminalului să-şi continue fără emoţii seria de crime.