Corpul unui refugiat sirian homosexual a fost găsit decapitat şi mutilat în mod groaznic la două zile după dispariţia sa la sfârşitul lunii iulie în centrul Istanbulului, a anunţat o organizaţie de apărare a drepturilor homosexualilor, relatează AFP.

Muhammed Wisam Sankari, care fugise de războiul din Siria, a dispărut la 23 iulie după ce şi-a părăsit domiciliul la Aksaray, în districtul islamo-conservator Fatih, a transmis miercuri Kaos GL, o asociaţie militantă turcă.

Articolul continua dupa recomandari

El a fost găsit două zile mai târziu la Yenikapi, în acelaşi district, a precizat asociaţia.

Refugiatul a ajuns la Istanbul în urmă cu un an, însă voia să părăsească metropola turcă, unde nu se simţea în siguranţă, după ce a fost ameninţat cu violul de un grup de bărbaţi înarmaţi cu cuţite, au declarat prietenii săi pentru Kaos GL.

Corpul său era atât de mutilat, încât nu a putut fi identificat decât datorită pantalonilor, e explicat, în lacrimi, Gorkem, unul dintre prietenii săi, care a luat parte la operaţiunea de identificare.

“Au spintecat atât de violent corpul lui Wisam, încât două dintre lamele de cuţit s-au rupt în carnea sa. L-au decapitat. Partea superioară a corpului său a fost de nerecunoscut, fiind eviscerată. L-am recunoscut pe prietenul nostru datorită pantalonilor”, a spus el.

Refugiatul sirian a fost răpit şi violat cu cinci luni în urmă, a explicat unul dintre colegii săi de apartament reprezentanţilor organizaţiei.

“L-au dus cu maşina într-o pădure, unde a fost bătut şi violat", a spus colocatarul, Ryan. "Se pregăteau să îl omoare, însă a reuşit să se salveze aruncându-se pe carosabil din mers. Am mers la poliţie, însă nu s-a făcut nimic”, a acuzat el.