Numărul cazurilor confirmate în China a ajuns la 4515. Mai multe ţări, printre care Franţa, Spania, Japonia, Coreea de Sud şi SUA au anunţat că vor să-şi evacueze oamenii din China pe calea aerului. Virusul a fost confirmat şi în Germania.

În ciuda măsurilor drastice luate de autorităţile chineze, număîrul îmbolnăvirilor creşte alarmant iar ultimul bilanţ arată că 106 oameni au murit infectaţi de noul coronavirus. Un prim deces a fost confirmat şi în capitala Beijing.

Articolul continua dupa recomandari

Noua tulpină de coronavirus care se răspândeşte în China face noi şi noi victime. Numărul cazurilor confirmate a crescut cu 65 la sută într-o singură zi. De teamă, autorităţile au amânat începerea anului şcolar şi al celui universitar pe termen nelimitat.

Tot mai multe companii îşi îndeamnă angajaţii să muncească de acasă, iar lanţutile internaţionale de fast food îşi închid restaurantele din oraşele afectate de virus. La Beijing a fost confirmat primul deces, iar medicii se plâng de lipsa materialelor.

Experţii chinezi au dezvoltat deja un spray antiviral care acţionează ca un scut împotriva coronavirusului. Sprayul dezvoltat la Shanghai urmează să intre în producţia de masă, dau asigurări autorităţile de la Beijing. În acest timp, cercetările petnru descoperirea unui vaccin sunt în toi.

WU GUIZHEN, expert în biosecuritate: Sunt trei aspecte ale epidemiei care necesită atenţie, mai exact, controlarea sursei epidemiei, ruta de transmisie şi populaţia predispusă. Putem mai întâi să găsim sursa infecţiei. Este vital să controlăm epidemia şi să izolăm pacientul.

Criza a devenit însă una globală. În Singapore au fost deja confirmate cinci decese. Un prim caz a fost confirmat în Bavaria, iar şase cazuri au fost înregistrate şi în India. Pacienţii se află acum în carantină, izolaţi şi monitorizaţi îndeaproape de personalul medicale.

În Statele Unite, alţi patru oameni, printre care şi un un student chinez de la Universitate din Philadelphia, sunt suspectaţi că ar fi purtători ai virusului ucigaş.

Gripa chinezească a provoacă şi efecte economice, bursele americane au închis în scădere.