Ministerul Sănătății din Germania a anunţat că s-au depistat alte trei persoane infectate cu coronavirus, fiind vorba despre colegi de muncă ai primului cetăţean german diagnosticat cu coronavirus.

Primul bolnav confirmat cu noul coronavirus în Germania a fost contaminat de către colegă venită din China, timp de câteva zile, la un curs de formare profesională în Germania, au precizat autorităţile. La scurt timp, trei dintre colegii bărbatului care a intrat în contact cu colega respectivă au fost diagnosticaţi cu coronavirus.

Articolul continua dupa recomandari

Trei noi cazuri de infectare cu coronavirus în Germania

Trei pacienţi au fost internaţi de urgenţă cu diagnosticul de coronavirus, informează autorităţile germane, iar aceştia sunt colegi de muncă ai primului pacient diagnosticat cu virusul din China.

Primul pacient se pare că a transmis virusul colegilor săi, după ce l-a contractat de la o colegă venită din China, la un curs de formare profesională în sediul unui producător de echipamente auto din Bavaria, în sudul Germaniei.

După ce s-a întors în China, femeia s-a simţit rău şi a mers la spital, unde a fost diagnosticată pozitiv pentru noul coronavirus.

Ulterior, unul dintre salariaţii întreprinderii din Bavaria a prezentat brusc simptome de tip gripal, a fost confirmat la rândul său pozitiv cu coronavirusul. Starea sănătăţii sale este bună, informează medicii germani.