Un bărbat din Phoenix, Arizona, a murit, iar soția sa este în stare critică, după ce au înghițit fosfat de clorochină, în încercarea de a se auto-medica împotriva noului coronavirus, informează spitalul Banner Health, citat de cnn.com.

De asemenea, cei doi se pare că nu au luat versiunea farmaceutică a medicamentului, ci mai degrabă un aditiv utilizat frecvent la acvarii, pentru curățarea rezervoarelor, care conținea substanța respectivă.

Articolul continua dupa recomandari

Soția bărbatului care a murit susține că au aflat despre substanța respectivă că ar fi eficientă împotriva noului coronavirus în timpul unei conferințe de presă a președintelui Donald Trump, care a menționat că substanța respectivă se testează în lupta împotriva noului coronavirus. Au luat-o pentru că le era frică să nu se îmbolnăvească, a spus femeia pentru cnn.

Trump a anunțat că substanța respectivă ar putea fi un posibil tratament pentru Covid-19, însă substanța avea nevoie de aprobarea FDA (Food and Drug Administration) pentru a fi testată, aprobare pe care nu a primit-o niciodată.

Experții Banner Health au subliniat că niciun medicament cunoscut, precum și alte medicamente necorespunzătoare și produse de uz casnic nu ar trebui să fie ingerate, pentru a trata sau preveni acest virus.

"Având în vedere incertitudinea din jurul Covid-19, înțelegem că oamenii încearcă să găsească noi modalități de a preveni sau trata acest virus. Auto-medicarea nu este calea de a face acest lucru", a declarat Daniel Brooks, director medical al Banner Poison and Drug Information Center.