Coreea de Nord a redus rațiile oficiale de hrană pentru populație la 300 de grame pe zi de persoană. Măsura survine după un an cu o recoltă foarte slabă, iar ONU se teme că țara riscă să fie afectată de foamete.

Purtătorul de cuvânt al Programului Mondial pentru Alimentație din cadrul ONU, Herve Verhoosel, a calificat situația din Coreea de Nord drept foarte serioasă.

Articolul continua dupa recomandari

La cererea regimului comunist de la Phenian, în perioada 29 martie – 12 aprilie, agenția a făcut o evaluare privind situația alimentației, după ce s-a înregistrat cea mai proastă recoltă din ultimul deceniu. Națiunile Unite estimează că 40% din populația țării, adică 10,1 milioane de oameni, riscă să rămână fără hrană, pentru că nu au provizii care să ajungă până la următoarea recoltă.

Regimul lui Kim Jong Il a recurs deja la măsuri dure, între care și reducerea rațiilor de hrană, la 300 de grame pe zi pentru o persoană.

Producția agricolă pentru 2018 – 2019 a fost de 4,9 milioane de tone în Coreea de Nord, cu 1,36 de tone sub minimul necesar, spune Sky News. Țara, aflată sub embargou din cauza programului nuclear, a cerut în mai multe rânduri ajutorul ONU pentru a face față crizei de alimente. O misiune ONU va veni din nou în Coreea de Nord în iulie-august, pentru a face o nouă evaluare privind situația alimentară a populației.