Un copil trimis de părinţi să cumpere pâine, pe un ger de minus 40 de grade Celsius, a fost salvat de trecători, într-un oraş din Rusia. Băieţelul nu putea să mai meargă şi tremura de frig.

Incidentul s-a consumat în oraşul Hanti-Mansiysk, din vestul Siberiei. Trecătorii au văzut pe stradă un băieţel în vârstă de 7-8 ani, care nu mai putea să meargă din cauza gerului, de minus 40 de grade Celsius.

Articolul continua dupa recomandari

Conform Life News, oamenii l-au luat pe copil, care se lăsase pe genunchi şi tremura de frig, şi l-au dus în cea mai apropiată clădire, unde s-a încălzit şi şi-a revenit. Băieţelul le-a spus oamenilor că părinţii l-au trimis afară, ca să cumpere pâine. Ajutat de trecători, copilul a ajuns apoi acasă.

"Nu vă trimiteţi copiii la la cumpărături pe o vreme ca asta, nu e bine să-i trimiteţi nicăieri, ţineţi-i acasă!", a scris un martor la incident pe reţeaua de socializare Vkontakte, populară în Rusia.

Potrivit postului rusesc REN TV, temperaturile erau extrem de scăzute în oraşul Hanti-Mansiysk şi pe 31 ianuarie, minus 39 de grade Celsius, iar în localitatea vecină Surgut au fost minus 40 de grade. Cel mai frig a fost însă în Yakutia, minus 56 de grade Celsius, precizează aceeaşi sursă.