Un copil de doar 9 ani din Belgia este pe punctul de a absolvi cursurile Universității de Tehnologie din Eindhoven, Facultatea de Inginerie Electrică. 

Descris de profesori ca fiind "pur și simplu extraordinar", Laurent Simons ar urma să termine studiile în luna decembrie a acestui an. Și este doar începutul.

Articolul continua dupa recomandari

Copilul are de gând să facă și un masterat, asta în timp ce studiază medicina, a povestit tatăl lui, potrivit CNN.

Părinții băiatului, Lydia și Alexander Simons, spun că bunicii acestuia au fost cei care i-au sesizat potențialul, însă inițial au crezut că exagerează. Profesorii copilului, însă, le-au confirmat faptul că Laurent este un geniu în adevăratul sens al cuvântului.

Vrea să dezvolte organe artificiale

Băiatul a primit teste complexe de la cadrele didactice, într-un efort de a afla măsura talentului pe care îl posedă. "Ne-au spus că este ca un burete", a declarat tatăl lui.

Laurent SimonsVezi 4 imagini în Galerie

Deși Laurent provine dintr-o familie de medici, părinții lui nu au primit până acum o explicație referitoare la capacitatea uimitoare de a studia și înțelege domenii complexe.

Mama lui Laurent, însă, are o părere proprie. "Am mâncat mult pește în timpul sarcinii", a glumit ea.

Laurent SimonsVezi 4 imagini în Galerie

"Nu este neobișnuit. Studenții speciali care au motive întemeiate pot aranja un program special", a declarat Sjoerd Hulshof, directorul educațional al Universității din Eindhoven.

"Laurent este cel mai rapid student din câți am avut. Nu doar că e foarte inteligent, dar e și foarte simpatic", a mai spus oficialul.

Cu toate acestea, părinții au grijă ca băiatul să își trăiască copilăria. "Nu vrem să devină prea serios. Face ceea ce îi place. Trebuie să găsim un echilibru între a fi copil și talentele pe care le are", a spus Alexander.

Laurent SimonsVezi 4 imagini în Galerie

Între timp, băiatul s-a hotărât ce vrea să facă în viață. Plănuiește să dezvolte organe artificiale.