Copiii din Asia sunt cei mai sănătoşi din lume. Şi asta se datorează felului în care sunt educaţi. Spre exemplu în şcolile primare din China elevilor li se pune o bară sub bărbie pentru a-i opri să citească de aproape.

Încă de mici, copiii din China sunt învăţaţi să urmeze un stil de viaţă sănătos. Spre exemplu, în clasele primare elevii sunt învăţaţi să nu citească de aproape. Deasupra băncilor sunt montate bări metalice care-i împiedică să-şi aplece capul. Experţii spun că în acest fel copiii vor evita să aibă probleme cu vederea şi vor învăţa, în acelaşi timp, să stea drept.

Articolul continua dupa recomandari

De la dansuri în aer liber şi până la examene susţinute în afara sălilor de curs, elevii sunt învăţaţi să aprecieze natura. Potrivit cercetătorilor, susţinerea examenelor în aer liber îi ajută să se concentreze mai bine şi să fie mai puţin stresaţi. De asemenea, băncile pot fi aşezate la distanţă una de alta în aşa fel încât copiii să nu fie tentaţi să copieze.

Independenţi de mici, copiii din Asia sunt învăţaţi să meargă singuri pe jos până la şcoală. Astfel, dacă în alte state elevii aşteaptă autobuzul pentru a merge la şcoală, în Japonia, China sau Coreea de Sud cei mici fac mişcare până la sălile de curs. Iar dacă afară este prea cald atunci rămân acasă şi asistă la o sesiune de live făcută de un profesor cu care aveau curs în ziua respectivă.

Mici asiatici sunt învăţaţi să mănânce sănătos, iar porţiile sunt întotdeauna mici. Iar în care sunt bolnavi, poartă obligatoriu o mască chirurgicală când ies din casă.