Copiii salvaţi aproape miraculos din peştera inundată în Thailanda se pregătesc să îşi reia vieţile de dinaintea incidentului, care a ţinut o lume întreagă cu sufletul la gură. Băieţii au plecat de la templul budist unde s-au recules în ultimele 11 zile. Înainte de a părăsi locul sacru, au rostit rugăciuni în semn de omagiu adus scafandrului care a murit în timpul operaţiunii dramatice de salvare. 

Băieţii şi-au luat adio de la robele portocalii folosite de novicii budişti pe care le-au purtat timp de două săptămâni. A fost o perioadă de meditaţie şi de mulţumire spirituală pentru miracolul de a fi scăpat cu viaţă.

Articolul continua dupa recomandari

Îmbrăcaţi în tricouri albe, cu capetele rase, au primit ultimele binecuvântări de la cei care le-au fost îndrumători.

Înainte de a părăsi templul, copiii, care au între 11 şi 16 ani, dar şi antrenorul lor de fotbal, au rostit o rugăciune în semn de omagiu adus scafandrului, fost membru al Marinei Thailandeze, care a murit în timpul operaţiunii de salvare.

Toţi cei 12 însă au participat însă, ulterior, la o ceremonie de omagiere a tuturor celor care au ajutat într-un fel sau altul la operaţiunea de recuperare.

Copiii se pregătesc acum să îşi reia cursul normal al vieţii. Profesorii lor le voi oferi lecţii speciale pe durata verii, pentru a recupera cursurile la care au absentat în perioada petrecută în grota inundată.

Operaţiunea de salvare a celor 13 a fost cea mai amplă misiune de acest gen desfăşurată vreodată în Thailanda. La intervenţii au participat şi mii de oameni din alte colţuri ale lumii.