Sărbători însângerate în Sri Lanka. Cel puţin 160 de oameni au murit şi alţi 400 au fost răniţi într-o serie de explozii care s-au produs aproape simultan. Ministrul de Externe român a anunţat că un grup de 8 copii români au fost duşi la o unitate militară din capitala Colombo.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, susține că nu există victime din rândul românilor în atentatele care au lovit, în această dimineaţă, din Sri Lanka. 

Articolul continua dupa recomandari

”Din toate informațiile pe care le avem nu exită niciun cetățean român printre victime. În afară de atentatele din noaptea trecute, a mai continuat și acum jumătate de oră, într-o zonă cu foarte multă lume. Dacă se continuă această evoluție lucrurile sunt foarte grele. Preocuparea noastră cea mai mare este un grup de 8 copii cu un însoțitor, care pentru moment au fost trimiși la o unitate militară, în apropiere de Colombo. Mai sunt și alte 16 alte persoane din Colombo, toți au spus că nu au fost afectați. 

La nivelul Capitalei s-au constituit restricții de circulație. Vreau să transmit tuturor românilor de acolo un mesaj. Ar fi bine să își grăbească plecarea. Dacă au nevoie de absolut orice asistență să sune la acest număr 0094777882539” , a declarat Meleșcanu, la Antena 3.

Celulă de criză la MAE după exploziile din Sri Lanka

De asemenea, Meleşcanu a anunţat că la ministerul de Externe se va institui celulă de criză.

”Vom institui celulă de criză la ministerul de Externe pentru a discuta această problemă” , a declarat Teodor Meleșcanu.

Cel puţin 160 de oameni au murit şi alţi 400 au fost răniţi într-o serie de explozii care s-au produs în capitala Colombo.

Trei biserici şi trei hoteluri au fost lovite simultan chiar în timpul slujbei de Paşte.

Pentru moment, atacurile nu au fost revendicate. Principala ipoteză luată în calcul este însă că atacurile ar fi fost puse la cale de luptătorii Statului Islamic.