Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat-o luni pe Angela Merkel, cancelarul german, că „susţine teroriştii”, o nouă escaladare în conflictul dintre Ankara şi ţările UE.

“Merkel, de ce ascundeţi terorişti în ţara voastră? De ce nu acţionaţi?”, a spus Erdogan într-un interviu televizat, acuzând Berlinul că nu a reacţionat la cele 4.500 de dosare privind presupuşi terorişti trimise de Ankara.

Articolul continua dupa recomandari

“Merkel, susţineţi teroriştii”, a adăugat el.

Anterior, cancelarul german a respins drept complet inacceptabile comentariile preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan care a descris olandezii drept urmaşi ai nazismului.

“Germania respinge complet retorica şi orice alte comparaţii cu naţional-socialismul făcute de preşedintele turc”, a spus Merkel.

De asemenea, Germania şi Olanda au revizuit sfaturile de călătorie pentru Turcia, în urma disputelor tot mai intense. Astfel, Ministerul de Externe de la Haga şi-a îndemnat cetăţenii care vizitează Turcia să dea dovadă de precauţie şi să evite mulţimile.

La rândul său, Ministerul german de Externe a avertizat că cei care călătoresc trebuie să se aştepte la tensiuni şi proteste înainte de referendumul de pe 16 aprilie.