Maxim Kuzneţov, co-pilotul avionului prăbuşit în Rusia, este unul dintre eroii zilei, după ce şi-a pus viaţa în pericol pentru a-l salva pe căpitanul zborului, Denis Evdokimov.

45 de persoane au murit în tragedia produsă în Rusia, în urmă cu câteva zile, însă bilanţul putea fi şi mai dur, dacă nu existau câţiva eroi.

Articolul continua dupa recomandari

Co-pilotul avionului prăbuşit în Rusia s-a luptat pentru salvarea căpitanului

Conform The Sun, s-a pomenit deja despre cele trei însoţitoare de zbor care au salvat oameni aruncându-i pur şi simplu pe rampele de evacuare.

Însă un nou filmuleţ dat publicităţii arată cum co-pilotul Maxim Kuzneţov poate fi trecut şi el lejer la capitolul eroi.

Kuzneţov, 36 de ani, s-a autoevacuat pe unul dintre geamurile de la cabina piloţilor.

Când a ajuns pe sol, bărbatul şi-a dat seama că Denis Edvokimov, căpitanul aeronavei, nu a găsit puterea să-l urmeze. În aceste condiţii, Kuzneţov a decis că este momentul să dribleze moartea.

Co-pilotul avionului prăbuşit s-a autoevacuat, dar s-a întors după căpitan

S-a urcat din nou pe rampa de evacuare şi l-a ajutat pe Evdokimov să părăsească aeronava.

Iniţial s-a spus că Maxim Kuzneţov a recurs la acest gest pentru a salva documente importante din aeronavă. Însă tatăl căpitanului a confirmat încercarea co-pilotului de a-i salva viaţa lui Evdokimov.

Chiar şi aşa, căpitanul aeronavei a ajuns în stare gravă la spital.

În altă ordine de idei, problema pasagerilor care au decis să sacrifice oameni pentru a-şi salva bagajele naşte noi subiecte de discuţie.

Pasager din avionul prăbuşit, acuzat că filma în loc să salveze oameni

Mikhail Savcenko, unul dintre pasageri, susţine că "nu ştiu ce le-a putut trece prin minte acelor oameni. Nu ştiu ce poţi să spui despre un asemenea subiect. Cred că doar Dumnezeu îi poate judeca pe acei oameni".

Pe de altă parte, acuzat că a pierdut şi el timp pentru a filma avionul în loc să salveze oameni, Savcenko spune că "eu nu mi-am luat bagajul, nu am zburat la clasa business şi în momentul în care filmam nu era nimeni în jurul meu care să aibă nevoie de intervenţie. Credeţi-mă că situaţia în care mă aflu nu este una confortabilă".