Cinci români au furat cu TIR ca să transporte fier vechi de 300.000 €, în Germania. O greşeală i-a dat de gol şi poliţia i-a arestat.

După ce au furat sute de tone de metal, cinci români au furat şi un camion, în Germania, pentru a transporta prada, valoarea totală a furturilor însumând 300.000 de euro, scrie Bild. Cei cinci au fost prinşi după ce au făcut o greşeală copilărească.

Articolul continua dupa recomandari

Poliţia germană a arestat cinci români cu vârste între 23 şi 43 de ani, la Gera, membri ai unei adevărate bande de hoţi de metale, care acţiona în toată ţara. Cei cinci au fost urmăriţi după ce anul trecut, în două zile din aprilie, au reuşit să sustragă 2,5 tone de fier, cabluri şi alte componente metalice dintr-un centru de reciclare din Jena.

Apoi românii au furat un TIR cu tot cu semiremorcă, pentru a putea transporta prada. Numai că au încărcat prea mult camionul, iar greutatea prea mare a făcut ca TIR-ul să se defecteze pe autostrada A10, în apropiere de Berlin.

O patrulă de poliţie i-a verificat atunci când a văzut camionul staţionat pe banda de urgenţă. Cei cinci au luat-o la fugă, dar au fost prinşi după scurtă vreme.

Asupra lor poliţiştii au descoperit staţii de emisie recepţie, iar mesajele de pe telefoanele lor mobile au devenit probe în procesul care a început la Gera.