Fani, cel mai puternic ciclon tropical din ultimele două decenii a făcut prăpăd pe coasta de est a Indiei. Cel puţin 15 oameni au murit şi peste 150 au fost răniţi în accidente provocate de furtună. Rafalele de vânt au ajuns chiar şi la 240 de kilometri pe oră. Peste un milion de oameni au fost evacuaţi şi duşi în adăposturi mai solide.

Ciclonul Fani sau "Capul Şarpelui Cobra"- în limba bengali, a lovit cu toată forţa nord-estul Indiei. Sute de locuinţe au fost făcute una cu pământul şi mai mulţi arbori au fost smulşi cu totul din rădăcini. Forţa furtunii a fost atât de mare încât vagoanele din gări au fost prinse cu lanţuri de şine, ca să nu fie doborâte de vânt.

Articolul continua dupa recomandari

Guvernul a mobilizat nave de război şi elicoptere pentru a interveni în zonele afectate, după trecerea ciclonului. Autorităţile indiene spun că evacuările masive, efectuate în zilele trecute, au făcut ca pierderile de vieţi omeneşti să fie minime. Pagubele materiale sunt însă uriaşe.

Furtuna se îndreaptă acum spre una din cele mai populate regiuni ale Indiei, unde sunt peste o sută de milioane de locuitori. În ţara vecină, în Bangladesh, mai multe sate au fost distruse de inundaţiile provocate de ciclon.