Chinezii au început să poarte pe faţă diverse obiecte, în încercarea de a se proteja de coronavirus. Fotografiile apărute pe rețelele de socializare arată măsurile disperate pe care oamenii le iau, pentru a evita boala mortală care a ucis deja peste 130 de persoane.

Călătorii chinezi au început să poarte măști improvizate de față, făcute din sticle și pungi de apă, în încercarea disperată de a se proteja de coronavirus.

Articolul continua dupa recomandari

Bidoane de plastic şi pungi, transformate în mijloace de protecţie

Chinezii au început să poarte bidoane de plastic și pungi pe cap, de frica infectării cu noul virus mortal, care a provocat deja moartea a peste 130 de persoane. De asemenea, un bărbat a fost fotografiat purtând chiar o cască de motociclist, ca protecție împotriva virusului, în timpul unui zbor de la Shanghai la Perth, scrie dailymail.co.uk.

Deși nu există un vaccin împotriva virusului, experții în sănătate cer oamenilor să se spele în mod regulat pe mâini cu apă și săpun și să evite folosirea în comun a alimentelor, băuturilor și a altor obiecte.

Coronavirusul se răspundeşte mai ales prin tuse și strănut, iar perioada de incubaţie durează de la una la 14 zile.

Pe lângă China, aproape 60 de cazuri au fost raportate în alte 15 țări, inclusiv SUA, Franța, Germania, Japonia, Singapore și Emiratele Arabe Unite.