Autorităţile din Wuhan intenționează să transforme trei spaţii uriaşe în spital cu 3.400 de paturi, pentru a găzdui pacienții infectați cu noul coronavirus (2019-nCoV).

Centrul de conferințe și expoziții din Hongshan, Centrul internațional de conferințe și expoziții din Wuhan și un complex de clădiri culturale vor fi transformate în spitale cu un număr total de 3.400 de paturi, au anunţat autorităţile.

Articolul continua dupa recomandari

China îşi transformă marile clădiri în spitale

China face orice în lupta cu noul coronavirus, care a ucis până acum sute de persoane. Autorităţile au început să transforme clădiri uriaşe din zonă, care până acum găzduiau centre culturale importante sau expoziţii deosebite în spitale de campanie pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus (2019-nCoV), scrie thejakartapost.com.

Vezi 2 imagini în Galerie

Clădirile, situate în districtele Jianghan, Wuchang și Dongxihu, vor primi pacienți cu simptome ușoare cauzate de coronavirus. Spitalele vor servi ca facilităţi medicale temporare cu funcții de tratament de urgență și teste clinice.

Lucrările de transformare a clădirilor în spitale au început luni și până marți dimineața au fost deja instalate sute de paturi.

Autorităţile mai au în zonă două spitale, Huoshenshan și Leishenshan, cu 2.600 de paturi în total pentru tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus. Spitalul din Huoshenshan a fost finalizat, iar Leishenshan este în construcție.