După 10 zile de muncă fără oprire, constructorii chinezi au reuşit să finalizeze Spitalul Leishenshan, a doua mare unitate medicală deschisă în mai puţin de două săptămâni, în Wuhan, pentru bolnavii infectaţi cu coronavirus.

Ieri, China a terminat construcţia Spitalului Leishenshan, care a demarat în 28 ianuarie, scrie ecns.cn

Articolul continua dupa recomandari

După ce va primi avizele necesare, unitatea medicală, a cărei suprafaţă este de 60.000 de metri pătrați, va putea găzdui 1.600 de pacienți.

Construcția spitalului Leishenshan a început la cinci zile distanţă de spitalul Huoshenshan.

Acesta din urmă a fost finalizat în 2 februarie şi a început să primească pacienţi o zi mai târziu.

Spitalul Leishenshan, finalizat într-un timp record

Spitalele Leishenshan şi Huoshenshan au fost finalizate într-un timp record.

Mii de utilaje au lucrat fără oprire, sub presiunea epidemiei de coronavirus care face ravagii în China şi care a ucis, până acum, 638 de oameni.

Alţi peste 31.000 de oameni sunt, la această oră, infectaţi cu virusul ucigaş.

Constructorii au fost urmăriți zi și noapte de zeci de milioane de oameni, lucrările fiind transmise live din China.

Camere de transmisie în direct au fost instalate pe șantierele spitalelor Huoshenshan și Leishenshan, astfel că oamenii au putut vedea ce se întâmplă pe cele două șantiere pline cu muncitori, camioane și excavatoare.

638 de oameni ucişi de coronavirus

Numărul deceselor provocate de coronavirus a trecut de 600, iar numărul celor infectaţi a depăşit 30.000. De asemenea, 41 de noi cazuri de infectare au fost confirmate la bordul navei de croazieră aflate în carantină la Yokohama, unde se află blocaţi şi 17 români.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus, la nivel global, este vineri dimineaţă de 31.420 de persoane, peste 31.000 fiind în China, unde numărul cazurilor a crescut cu 3.143, reprezentând 11%, într-o singură zi.

Asta în condiţiile în care până acum creşterea zilnică era de 15%. În total s-au înregistrat 638 de decese, doar două fiind în afara Chinei, în Filipine şi în Hong Kong.