Moment stânjenitor pentru preşedintele Franţei la parada militară de Ziua Naţională. Emmanuel Macron a fost huiduit de oamenii veniţi să asiste la ceremoniile militare. Mulţimea i-a cerut demisia pe măsură ce preşedintele, într-un vehicul blindat, înainta pe Champs Elysees. Anul acesta, şapte lideri europeni au participat la ceremonii la invitaţia lui Macron. Printre ei, Angela Merkel.

4.300 de soldaţi, 196 de vehicule, 237 de cai, 69 de avioane şi 39 de elicoptere au fost mobilizate pentru ceremoniile care sărbătoresc 230 de ani de la Căderea Bastiliei. Tradiţia face ca, în fiecare an, preşedintele Republicii să invite la defilare detaşamente ale statelor partenere. Anul acesta, invitatele de onoare au fost ţările semnatare ale Iniţiativei europene de intervenţie.

Articolul continua dupa recomandari

Ceremoniile au fost deschise cu o impresionantă paradă aeriană.

În România, anul acesta, Ziua Franţei încheie şi cele 8 luni de Sezon Franco-Român, menit să consolideze prietenia franco română. În ajunul evenimentului, doamna ambasador Michelle Ramis le-a povestit reporterilor noştri în exclusivitate ce impresie i-am lăsat după 2 ani de mandat. Dar şi câte dureri de cap îi dă gramatica română.

Admir foarte mult modul în care folosiţi ironia ca să vă distanţaţi de evenimentele dificile, iar umorul ajută la depăşirea unor încercări grele, este un fel de răspuns. Şi vă mărturisesc că întâmpin trei probleme în limba română: genitivul este foarte complicat pentru că nu este niciodată la fel, accentele şi pluralul - Michelle Ramis, ambasadorul Franței în România