Articolul continua dupa recomandari

Sute de vizitatori pe zi! Concerte spectaculoase pe platforma unuia dintre cele mai impresionante monumente istorice din Roma si din lume. Vorbim desigur despre celebrul Colosseum. Toate acestea ar putea disparea. Si foarte curand. Motivul e unul singur si POATE fi evitat. “Saparea unui tunel la 50 de metri pentru o noua linie de metrou din apropiere ar putea provoca scufundarea Colosseum-ului”, sustine presedintele asociatiei “Italia Nostra”, Carlo Ripa Di Meana.

Mai exact, autoritatile din Roma vor sa sape un tunel in apropiere de Colosseum, pentru a extinde sistemul de transport subteran. Reprezentantii unei asociatii din Italia ce se ocupa cu protejarea patrimonoiului tarii sustin, insa, ca aceasta miscare ar putea fi fatala pentru cel mai cunoscut monument turistic din Italia. Surprinzator e faptul ca majoritatea italienilor s-a declarat in FAVOAREA construirii unei noi linii de metrou.

Construit in urma cu aproape 2.000 de ani, Colosseum-ul atrage anual cinci milioane de turisti din intreaga lume. El reprezinta astfel o importanta sursa de venit pentru Italia, tara lovita de austeritate in ultimii ani.