Aproape de fiecare dată când avem probleme cu tenul, tindem să căutăm soluţii pe Internet. Nimic mai greşit. Sfaturile oferite de vloggeriţe nu sunt întotdeauna şi cele mai bune. Experţii prestigioasei publicaţii Vogue au întocmit o listă a celor mai nesănătoase remedii pentru problemele de piele, întâlnite des în mediul online.

Unul dintre cele mai întâlnite sfaturi pentru îndepărtarea coşurilor peste noapte este pasta de dinţi. Pe Internet, zeci de persoane recomandă produsul de igienă pentru ten.

Articolul continua dupa recomandari

Dermatologii, însă, se opun ferm acestei metode. Substanţele din pasta de dinţi sunt dăunătoare pentru ten, pot agrava probleme precum dermatita şi eczemele. Sau, şi mai rău, pot arde pielea.

Un alt remediu recomandat pe Internet pentru acnee şi puncte negre este sucul de lămâie. Specialiştii spun însă că nu există niciun beneficiu al acestui tratament facut în bucătărie. Aciditatea din sucul citric poate cauza iritaţii şi arsuri la nivelul pielii.

Lili Show, medic: Unii dintre voi aţi auzit pe Facebook sau când aţi intrat pe "doctor" Google, că sucul de lămâie poate fi folosit pentru îndepărtarea punctelor negre de pe faţă. În regulă! Acest lucru este prostesc. Nu ascultaţi acest sfat.

Chiar dacă exfolierea poate fi benefică pentru anumite tipuri de ten, metoda folosită mai mult de trei ori pe săptămână poate usca pielea. La fel de greşit este să vă hidrataţi tenul cu ulei de cocos. Chiar dacă este bogat în vitamina E şi acizi graşi, înfundă porii şi favorizează apariţia coşurilor. Nu trebuie să renunţăm în totalitate la el. Dermatologii spun că uleiul de cocos poate înlocui adesea loţiunea de corp.