Cel puțin 121 de case au fost devastate de un incendiu de vegetație în vestul Australiei și trei persoane sunt date dispărute, potrivit unor responsabili locali, relatează sâmbătă AFP.

Sute de pompieri au continuat să intervină sâmbătă pentru a stinge focul, existând riscul ca acesta să se extindă la zonele învecinate. Incendiul a răvășit mai mult de o treime din localitatea Yarloop, cu 500.000 de locuitori, la 110 km sud de Perth. Responsabili locali anunțau vineri că 95 de case au fost distruse, între care clădiri istorice.

Articolul continua dupa recomandari

Fondată în secolul al XIX-lea, această localitate a cunoscut în secolul al XX-lea o activitate înfloritoare și unele dintre construcții constituie până în prezent centrul istoric. 'Suntem preocupați. Nu s-a încheiat', a declarat ziariștilor Wayne Gregson, un responsabil al pompierilor din statul Australia occidentală. El a confirmat că cele trei persoane date dispărute de vineri nu au fost încă găsite. Incendiile de vegetație sunt frecvente în Australia în timpul verii australe.