Cel mai bătrân om care a trăit vreodată nu-şi poate dovedi vârsta, deşi are paşaport. El încearcă să demonstreze că merită să fie înscris în Cartea Recordurilor.

Un bărbat a uimit personalul aeroportului, când a arătat un pașaportul spunând că s-a născut în 1896, ceea ce, dacă este adevărat, îl face cea mai în vârstă persoană din lume, la 123 de ani. Swami Sivananda, din Behala, India, a fost crescut de un guru spiritual și și-a dedicatlunga viaţă practicilor yo yoga, celibatului şi mâncărurilor fără mirodenii.

Articolul continua dupa recomandari

Bătrânul a călătorit de la Kolkata la Londra, cu o escală pe aeroportul Abu Dhabi, unde personalul a observat pașaportul său pe care scrie că este născut la 8 august 1896. Nu se știe dacă data este corectă, întrucât a fost abandonat de rudele sale la moartea părinților, iar singura înregistrare a nașterii sale provine din arhivele templului unde a crescut.

Dacă pașaportul conţine data corectă de naştere, Swami Sivananda, care locuiește în Varanasi, este cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată, relatează Mail Online.

El a vorbit despre secretul longevităţii sale: "Disciplina este cel mai important lucru în viață. Se poate realiza orice cu disciplină în obiceiurile alimentare, exercițiile fizice și dorințele sexuale. Pentru că m-am născut în sărăcie, nu am avut niciodată cereri mari de la viață. Vreau doar ca oamenii să fie fericiți, sănătoși și pașnici."

Swami Sivananda încearcă în prezent să demonstreze că este cel mai în vârstă om din lume, pentru a intra în Guinness Book of World Records. Indiferent dacă Guinness îl califică sau nu, stilul său de viață l-a făcut deja o celebritate locală.

Jeanne Calment deține titlul oficial pentru cea mai în vârstă persoană din lume, ajungând la 122 de ani, înainte de moartea ei, în 1997.