Comunitatea română este cea mai numeroasă din Italia, site-ul wired.it publicând cifrele exacte valabile pentru anul 2017.

Potrivit wired.it, numărul românilor care trăiesc în prezent în Italia se ridică la 1.168.552, sursa citată menționând că nicio altă comunitate de imigranți nu atinge astfel de cifre. Astfel, următoarele două comunități în ceea ce privește numărul de imigranți sunt cele din Albania și Maroc, dar care sunt de două ori și jumătate mai mici decât cea a românilor.

Articolul continua dupa recomandari

Câți imigranți sunt în Italia

Wired.it publică date statistice cu numărul exact al imigranților din Italia.

 

Comunitățile cu cea mai mare creștere

Sursa citată evidențiază, de asemenea, grupurile de imigranți care au avut cea mai mare creștere din 2014 până în prezent, la acest capitol ieșind în evidență comunitățile cetățenilor din Afganistan și Nigeria.

Numărul imigranților din Afganistan este de doar 11.000, ceea ce înseamnă o creștere de aproape 70 la sută față de 2014. În ceea ce-i privește pe nigerieni, numărul acestora se ridică la 88.500, însemnând o creștere de 32 de procente.

 

Orașele cu cele mai mari comunități de români

Sunt prezentate, de asemenea, date statistice referitoare la numărul imigranților din toate orașele țării, dar și despre numărul femeilor și bărbaților din fiecare comunitate în parte.

De exemplu, în Roma, unde se regăsește cea mai mare comunitate de români din Italia, sunt la ora actuală 88.400 de persoane, dintre care 38.561 de bărbați și 52.665 de femei.

 

 

 

 

Dacă vrei să știi unde locuiesc persoanele care provin dintr-o anumită țară, poți consulta următoarea hartă interactivă.