Povestea emoționantă a unei cățelușe loiale a fost dezvăluită în Rusia. În vârstă de doar 1 an, Maru a călătorit 200 de kilometri, prin Siberia, pentru a se întoarce la stăpâna ei, care a abandonat-o. Din fericire, totul s-a încheiat cu bine.

Maru a fost crescută până recent de un cuplu din orașul Krasnoyarsk. Însă stăpâna, motivând că este alergică, a renunțat la cățelușă. Maru a fost trimisă astfel înapoi către adăpostul de unde a fost cumpărată când era doar un pui de 5 luni, în Novosibirsk.

Articolul continua dupa recomandari

Pe drum însă, în timp ce era transportată cu Transsiberianul, cățelușa a evadat și a sărit din tren. A fugit când trenul a oprit într-o mică gară, Acinsk.

Maru la adăpostul din NovosibirskVezi 6 imagini în Galerie

Cea care și-a dat seama de dispariție a fost proprietara adăpostului de câini unde Maru trebuia să ajungă. Îngrijorată, Alla Morozova a început să dea telefoane și să mobilizeze cunoscuți pentru a găsi patrupedul.

După două zile și jumătate de căutări intense, niște voluntari au găsit-o pe cățelușă în zona industrială din Krasnodarsk, foarte aproape de casă. Maru a străbătut cam 200 de kilometri, prin sălbăticia Siberiei, pentru a ajunge înapoi la casa în care a crescut.

Cățelușa Maru doarme pe o păturăVezi 6 imagini în Galerie

Stăpâna nu a vrut să caute cățelușa

Cățelușa era însă rănită și speriată. Foarte probabil, a suferit un atac de panică în timpul călătoriei, spune proprietara adăpostului.

Femeia s-a arătat nemulțumită de faptul că, deși a sunat-o, stăpâna nu a vrut să participe la căutări, deși cățelușa voia să se întoarcă la ea.

”M-au supărat. Stăpânii nu păreau deranjați reacția lor a fost: Ei, bine, câinele a dispărut, asta e... Cam acesta a fost răspunsul”, a spus Alla Morozova.

Cățelușa se uită oe geamul unei mașiniVezi 6 imagini în Galerie

Potrivit Siberian Times, Maru a ajuns în cele din urmă la adăpostul de câini din Novosibirsk. A fost tratată de rănile din timpul călătoriei și acum este bine. Mai mult, cățelușa a fost reunită cu mama și tatăl ei, care încă trăiesc la adăpostul din orașul rusesc.